Ilona Senghore
Visual Artist

+31 6 23 33 87 58

info@ilonasenghore.nl

 

 

 

 

 

.

 

Tempelbeeld Bos Slangen

Tempelbeeld Bos Slangen

Drie slangen in Laakkwartier

De benedenburen hebben drie slangen. In de tuin staat een schuurtje met een hok met wit-bruin-zwart gevlekte muizen. Eens per week krijgt een slang een muis. Op een dag denk ik dat de buurman zijn slang in mijn handen geeft, maar dat blijkt een huid te zijn. Toch gaat er een siddering door me heen en laat ik de huid spontaan vallen.
Ze gaan op vakantie en een neef geeft ze te eten. Bij terugkomst blijken de slangen ontsnapt. De neef is vergeten het terrarium dicht te doen. Er volgt een zoektocht. Een slang vinden ze in een warm hoekje van de computerkast en na lang zoeken de tweede onder de vliering.
De derde slang wordt na een half jaar ontdekt in de tuin van twee buren verderop, die zich een ongeluk schrikken en direct de politie bellen. De slang blijkt twee keer zo lang en dik te zijn, heeft zich volgevreten met muizen uit de buurt.
De onderburen krijgen de slang terug.
Na een aantal maanden vertelt de buurvrouw over een nijpende situatie. Om het terrarium goed schoon te maken, doet de buurman de slangen om zijn nek. Dit keer heeft de derde slang zich nogmaals om zijn nek geslagen en begint hem te wurgen. Hij kan net op tijd zijn vrouw roepen om hem te bevrijden.
Na een paar weken besluiten ze de slangen weg te doen.

14,5 cm x 14,5 cm x 28,5 cm

 

Keramiek

Category:
You don't have permission to register